Dünyayı saran küreselleşme rüzgârının etkisiyle yeryüzünde meydana çıkan adaletsiz servet dağılımı sosyal sorunları doğurmuştur. Bu sorunların en önemlilerinden birisi de yoksulluktur. Ortaya çıkan yoksulluk sorunun telafi edilmesinde kamusal sosyal güvenlik sistemlerinin yetersiz kalması yeni arayışları beraberinde getirmiştir. Bu nedenle sosyal sorunların giderilmesinde ortaklaşa nelerin yapılması gerektiğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede merkezi ve yerel düzeyde yoksullukla mücadele yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:
a- Sosyal koruma kapsamındaki bakanlıklar ve kurumlar tek çatı altında toplanmalıdır.
b- Yerel sosyal kurumlar yeniden yapılandırılmalıdır.
c-Kamusal yardımlar sosyal şarlara bağlı olarak uygulanmalıdır. Sosyal yardım miktarları muhtaçlık derecesine göre belirtilmelidir.
d- Sosyal hizmet alanında gönüllü elamanlar yetiştirilmelidir.
e- Aktif istihdam politikaları kapsamında mesleki beceri kursları düzenlenmelidir.
f- Proje sahiplerine ve girişimcilere maddi ve lojistik destek sağlanmalıdır.
g-Bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve(ya) özürlülere evde sosyal bakım hizmetleri uygulanmalıdır.
k- Yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber sosyal koruma projelerine ağırlık vermelidir. Yani yerel yönetimler yoksulluk içinde kıvranan vatandaşlara hazır balık sunmak yerine balık tutmayı öğretmelidir.
Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi Büyük Aile Projesine gündeme taşıyor. Büyük Aile Projesi Herkesin bireysel olarak kazanabilmesinin, toplumsal kalkınmaya ulaşabilmesinin, modern bir kentte tok yaşayabilmesinin adıdır. Kısacası tüm renklerin kenetlendiği, bir büyük aile olmanın zamanı geldi diyoruz. Çünkü Aynı ülkenin, aynı ilin, aynı ilçenin yaşayanlarıyız. Din, dil, ırk, şehir köken ne olursa olsun; komşuyuz. Varlıkta da yoklukla da her şeyi paylaşmak, bir olmak, beraber olmak zorundayız.
Bu yazı toplam 3036 defa okunmuştur.