Türk Hava Kurumunun Vekaleten
Türk Hava Kurumu her yıl olduğu gibi bu yıl da Et Balık Kurumu ile yaptığı
Protokol kapsamında vekâleten kurban kesim çalışmalarını başlattı.
1995 yılından beri vekaleten kurban kesim faaliyetini yürüten Türk Hava Kurumu bu yıl da Et ve Balık Kurumu ile yaptığı protokol kapsamında vekaleten kurban kesim çalışmalarını başlattı. Vekalet kurbanlarını Türk Hava Kurumu güvencesinde, Et ve Balık Kurumu kombinalarında kestirmek isteyenler (05 Kasım 2011) saat 13.00'e kadar THK'ya başvurabilirler. Başvurular İnternet'ten kredi kartıyla, bankalar kanalıyla ya da THK Genel Merkezi ve şubelerinden makbuz karşılığında yapılabilecek. EBK ile yapılan protokole göre Türk Hava Kurumu bu yıl vekaleten kurban kesimini 5600 hisse olarak planladı. Et ve Balık Kurumunun modern tesislerinde, Noter huzurunda, dini vecibelere uygun, hijyenik koşullarda, Kurum personeli gözetiminde ve veteriner denetiminde yapılacak kesimlerden elde edilecek kurban etleri yine Et Balık Kurumu tesislerinde kavurma haline getirilecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Hava Kurumu bu güne kadar vekalet kurban etleriyle hazırladığı kavurmaları 491.357 ihtiyaç sahibi aileye şube başkanlıkları aracılığıyla dağıttı.
Vekalet kurban bedeli 600 TL olarak belirlendi.
KURBAN DERİSİ
2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu gereği kurban derisi toplama yetkisi THK'ya verilmiştir. THK bu görevini 465 şubesi aracılığı ile sürdürmektedir. Toplanan kurban derilerinin gelirleri aşağıda belirtilen oranlarda kurumlar arasında pay edilmektedir.
50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları
% 4'ü Türkiye Kızılay Derneği
% 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
% 3'ü Türkiye Diyanet Vakfı
% 40'ı Türk Hava Kurumu
THK kurban derilerinden elde ettiği bu gelirleri; yangın söndürme uçakları alarak yangın müdahalelerinde, daha fazla gencimize ücretsiz havacılık eğitimi verecek alt yapıya ulaşmak amacıyla değerlendirmekte ve her yıl yüzlerce havacılık sevdalısını göklerle buluşturmaktadır.
ATEŞ SAVAŞÇILARI EVLERİNE DÖNDÜ
Orman yangınına hassas bölgelerde 6 aydır görev yapan yangın pilotları görevlerini başarıyla tamamlamanın gururuyla Ankara'ya döndü. Yangın söndürülmesinde kullanılan uçaklarla görev bölgelerinden 1 Ekim Cuma günü dönen pilotlar için THK Türkkuşu Genel Müdürlüğünde karşılama töreni düzenlendi.
İstanbul, İzmir, Milas, Antalya, Çanakkale ve Adana gibi orman yangınlarına hassas bölgelerde 6 aydır canları pahasına ülkemiz ormanlarını yangınlardan koruyan 31 kahraman pilotumuz, yaz sezonunun sona ermesi nedeniyle Ankara'ya dönüş yaptı.
Pilotluk mesleğinin en riskli grubu arasında gösterilen yangın pilotluğu görevlerini layıkıyla yerine getiren pilotlarımız 6 yangın bölgesinde 656 saat ve 1193 sorti uçuşla toplam 131 orman yangınına başarıyla müdahale etti. Aynı bölgelerde görev yapan 28 teknisyenimiz de pilotlarımızın görevlerini gerçekleştirmesine büyük katkı sağladı.
7'si amfibik (suya inip kalkabilen) toplam 21 uçağımızla ülkemizin en hassas konularından biri olan orman yangınlarına müdahale eden THK yangın ekibi için 1 Ekim Cuma günü saat THK Türkkuşu Tesislerinde bir karşılama töreni düzenlendi.
Karşılama törenine Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım ile THK ve Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Törende konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 6 bölgede havadan yangınla mücadelede Kurumun görev aldığını belirterek şunları söyledi, Bu yıl 656 saat uçuşla, 1193 uçak sortisiyle 131 orman yangınına müdahale etmiş bulunmaktayız.
Orman yangınlarında önemli olan yangının başlangıcında müdahale edebilmektir ve bunun gece de devam etmesine ihtiyaç var. Ben şuna inanıyorum çok kısa bir sürede biz yangın söndürme uçaklarımızla gece de yangın söndürme faaliyetlerine katılacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve en kısa zamanda bunu da hayata geçireceğiz. Çünkü orman yangını başladığı zaman gece de devam ediyor. Gündüz belirli bir seviyeye getirdiğimiz yangın söndürme işi gece müdahale edemediğimiz için daha da yayılıyor. Bunun da yanında bizim yaptığımız çalışma boşa gitmiş oluyor. O nedenle biz mevcut uçaklarımıza gece de orman yangınlarına müdahale edecek şekilde kabiliyet kazandırmak için çaba harcıyoruz. Tekrar şunu özellikle belirtmek istiyorum Orman Bakanlığımızın özellikle Orman Genel Müdürlüğümüzün çok fedakâr ve kahramanca orman yangınlarına müdahale eden personelimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Çünkü havadan baktığımız zaman gördüğümüz manzara şu, yoğun bir şekilde ateşin üzerine gidiyorlar ve yangına yakın bir şekilde müdahale ediyorlar.
Bu yıl başarılı bir sezon geçirildiğine dikkat çeken Genel Başkan Yıldırım; Bunun için hem Orman Bakanlığımıza hem de THK personelimize teşekkür ediyorum dedi.
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de konuşmasında, orman yangınlarıyla havadan mücadelede THK ile çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, orman yangınları ile mücadelenin vatan savunmasıyla eş tutulması gerektiğini vurguladı. Bu yıl toplam 1530 yangın çıktığını ve 2900 hektar alanın yandığını dile getiren Osman Kahveci Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede büyük bir güç haline geldiğini ve komşu ülkelere de orman yangınlarıyla mücadelede strateji aktardığını söyledi.
Konuşmaların ardından görev bölgelerinden dönen yangın söndürme uçakları pist başında karşılandı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci başarılı çalışmalarından dolayı THK personelini kutladı ve plaket verdi. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım da orman yangınlarının söndürülmesi ve ormanlarımızın korunmasında işbirliği içinde yapılan çalışmalar anısına Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'ye bir plaket sundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim