OKULLARIN "HİZMETLİ" SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
OKULLARIN "HİZMETLİ" SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
22 Ocak 2010 tarihinde karnelerin dağıtılması ile 1. Dönemini tamamlayan ilçemiz okullarında pek çok sorun Çözüm bekliyor.
Bu sorunların başında, okullarımızda sağlıklı bir eğitim verilmesi amacıyla temizlik hizmetlerini veren Hizmetli Personel ihtiyacı geliyor.
İlk dönemde okullarımızda İŞ-KUR bünyesinde 2,5 ay süreyle istihdam edilen personel okullarımızın hizmetli sıkıntısına kısmen ve geçici bir çözüm getirmişti. Kısmen diyoruz, çünkü fiziki yapı itibariyle en az 5-6 hizmetli ile sağlıklı bir ortamın sağlanabileceği okullara ancak bir hizmetli verilebilmişti. Bu kapsamda geçici olarak çalışan personel, 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle kapı önüne konulmuştu. Bir kısmı ise okullar tarafından risk alınarak (sigortasız, maaş verebilecekleri de şüpheli) çalıştırılıyordu.
Sorunun 15 günlük tatil süresinde çözüleceği söylenirken, şu ana kadar herhangi bir çözüm getirilmiş değil.
KAYMAKAM VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NE YAPACAK?
Bu konuda ilçemiz yetkililerinin nasıl bir çözüm getireceği merakla bekleniyor. Herkes çözümü bir üstüne mi yıkacak, taşın altına elini mi koyacak? Bu memleketin genel sorunu biz ne yapalım mı denecek? Ya da okullara Sigortasız personel çalıştırmayın. Velilerden para istemeyin. Bize sıkıntı çıkarmayın. Nasıl çözerseniz çözün. Beceremiyorsanız bırakın. Siz çözemezsiniz çözen idareciler çıkar
şeklinde mi yaklaşacaklar.
ÖZEL İDARELER BU KONUDA YETKİLİ
Yasal açıdan okullarımızın bakım-onarım-temizlik konularında İl Özel İdareleri de yetkili. Bu konuda yetkililer köy okullarına birkaç kutu temizlik malzemesi vermenin ötesinde ne yaptılar bu güne kadar? İlçemiz Özel İdaresinin bütçesinde eğitime yer veriliyor mu? Bundan sonraki aşamada neler planlanıyor?
VELİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
İlçemiz okullarının en büyük sıkıntılarından biri de, ailelerin okul-aile birliği çalışmalarına katılmamaları olarak gösteriliyor. Devletin okullara su, elektrik ve ısınma giderleri dışında neredeyse hiçbir destek vermediği herkesin malumu. Okullar bin bir tartışmayla yıllık 50-100 TL'lik katkıyı zor almakta. Yani veliler de Devlet versin, devlet yapsın! kolaycılığına sığınmakta.
YEREL YÖNETİMLER DESTEK OLMALI
Bu konuda belediyemize de büyük görevler düşüyor. 15 günlük tatil döneminde okullarımızın temizliği yapılabilir. Bu konuda geç kalmadınız henüz. Okullara temizlik malzemesi desteği de verilebilir.
HİZMETLİ OLMAZSA NE OLUR?
Hizmetli sorunu kısmen de olsa çözülmezse, 8 Şubat 2010'da okullar açıldığında, çocuklarımız maalesef mikrop yuvası ortamlarda eğitim görecek.
Pek çok okul 1. Dönem için oluşturduğu bütçenin ancak %10-20'sini tutturabilmiş durumda. Ekonomik gücü yerinde olan (TEK İ.Ö.O. ve Şahin Sevin İ.Ö.O. gibi) çevrelerde bile bu durum pek farklı değil. Ekonomik gücü zayıf olan velilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde ise para toplama işi, okul-aile birliği ve okul yöneticilerinin günlük mesaisini oluşturmuş durumda.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim