• BIST 9321.64
  • Altın 4194.219
  • Dolar 38.1905
  • Euro 43.9823
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 23 °C

Mogan Gölü'nü Kurtaralım !

06.11.2013 09:32
Mogan Gölü'nü Kurtaralım !
Su Kesen Deresi’nden gelen pis sular Mogan Gölü’nü doldurup, yarımada oluşturdu.

    Son 3 yıldan beri sürekli akan,  yerel  basınla birlikte GÖL-DER tarafından da sık sık gündeme getirilen  Gerder bölgesinden Su Kesen Deresi yoluyla akan çamurlu sular Mogan Gölü’nü doldurarak yarımada oluşturdu

    Geçen yıl  göle bağlantılı olan suyun yerine şimdi karaya bağlı toprak parçası yer aldı. 1 yıl içerisinde yaklaşık 500 metrekarelik alanı toprakla dolduğu gözlenirken, kara parçasıyla oluşan yarımadanın üzerinde çimler yeşerip, bir bölümü ise çöplük haline gelmiş.

   Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan,  bunu bir çevre katliamı olduğunu belirterek, “Burası için defalarca açıklamalarda bulunup kirliliği ve olabilecek tehlikeye dikkat çekmiştik. Hemen hemen ilçemizdeki yerel basının hepsi de yazmıştı. Ancak, ne hikmetse yetkililer kulak tıkayıp, hiçbir şey yapamadılar.  Şimdi bunun sorumlusu kim! Bu çevre düşmanlarının yaptıkları yanına mı kalacak?  Bakın 1-2 yılda  göl bu kadar göz göre göre doluyorsa bunun devamını düşünmek bile istemiyorum. Görevini yapmayan kim varsa kınıyorum.  Su Kesen deresinden halen kirli sular akmaktadır. Göz göre göle gelen bu ölüme hangi vicdan duyarsız kalıyor anlamıyorum. Her şey ekonomi, para ise gelin Mogan Gölü’nü kurutalım, parsel parsel satalım. Bu kadar duyarsızlık ve aymazlık olmaz. Yazıklar olsun.

    Mogan Gölü kıyısını gezmeye gelen vatandaşlar  halen Su Kesen Deresi’nden akan pis suyun engellenmemesine tepki gösterirken,  oluşan yarımada için de yetkilileri eleştirdiler.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim