Mogan Gölü Tehlikede
Gölbaşı'nın incisi Mogan Gölü'nde su seviyesinin hızla azaldığı tespit edildi. Gölbaşı Belediyesi'nin Kanal Projesi kapsamında bir kısmı Eymir Gölüne aktarılan suların gereğinden fazla olduğu düşünülüyor.
Göl-Der Başkanı Uyardı
Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Mogan Gölü'ndeki su seviyesinin 20 günde yarım metre düştüğünü ve kıyılarda bataklık oluşması riski bulunduğunu belirterek, Eymir Gölü'ne giden suyun azaltılmasını istedi. Ömercan, buna havaların ısınması da eklenince su seviyesi en az 1 metre azaldı dedi. Ömercan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;"Bundan sonra sıcakların daha da artarak devam edeceğini düşünürsek su seviyesi daha da düşecektir. Şu anda kıyılardaki bataklıklar yok. Su seviyesi düşerse yine bataklıklar ortaya çıkar ve bu da başka sorunları gündeme getirir. Su seviyesinin korunması için su tahliye kapaklarından Eymir Gölü'ne giden su azaltılsın, Mogan Gölü'ne su girdisi kadar çıktısı olsun."
Vatandaşlar da Farkında
Mogan Gölü kıyısındaki işletmelerin sahipleri de sıcaklığının suyu buharlaştırdığına dikkati çekerek, "Suyun girdisi kadar çıktısı olursa sorun olmaz, ancak su girdisi olmayıp da sürekli gölden su boşalıyorsa 1 ay sonra kıyılar bataklık olur" uyarısında bulundular.
Odabaşı, Kapakları Kapatın
Bunun üzerine düğmeye basan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü'nde su seviyesinin yavaş yavaş düşmeye başladığını belirterek, Eymir Gölü'ne aktarılan suyun miktarının azaltılması talimatını verdiğini bildirdi. Odabaşı, "O kapağın yetkisi DSİ' de, ama biz su baskınına karşı zaman zaman telefonla, sözlü ikazın yanı sıra yazılı ikazda ve girişimlerde bulunduk. Yaz sıcakları karşısında suyun buharlaşmasıyla gölde su seviyesi sürekli azalmaya başladı. Bundan sonra seviyenin düşeceği gözüküyor. Tahliye kapağının biraz daha kapatılarak suyun az akıtılması talimatını verdim" diyerek konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bunun dışında Mogan suyu bu hızla kışa varamayacaktır. Belediyemiz suyu boşaltmak yerine sahil Parkı su basmayacak şekide yükseltmeye çalışmalıdır. Göl tesislerin kotundan yüksekte kalmaktadır ki bu gölümüzün normal seviyesidir.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim