• BIST 9321.64
  • Altın 4228.035
  • Dolar 38.2261
  • Euro 43.9273
  • Ankara : 8 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 14 °C

Metrobüsün ömrü kısa sürdü

16.07.2013 13:24
Metrobüsün ömrü kısa sürdü
Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı-AŞTİ arasında yaklaşık yedi aydır uygulan Metrobüs seferleri yarın sona erecek.

 

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı-AŞTİ arasında yaklaşık yedi aydır uygulan Metrobüs seferleri yarın sona erecek. Gölbaşı’ndan ulaşım, eski sisteme dönünecek.

Cumartesi günü Gölbaşı’nda katıldığı iftar yemeğinde, metrobüsle ilgili vatandaşa yönelttiği “Mevcut uygulama devam etsin mi” sorusuna büyük çoğunluğun ‘hayır’ cevabı vermesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, metrobüsün kalkacağını açıklamıştı. Gökçek’in açıklamasının ardından EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ise seferlerin yarın sabahtan itibaren eski sistemle devam edeceğini kaydetti.

SARI ŞERİT KALKACAK

Gölbaşı’ndan merkeze ulaşımda üç önemli hat olduğunu kaydeden Tahiroğlu, 104 numaralı Gölbaşı-Akköprü-Ulus,
105 numaralı Gölbaşı-Kızılay-Ulus ve 195 numaralı Gölbaşı TOKİ-İnönü Bulvarı-Ulus hatlarının tekrardan çalışmaya başlayacağını belirtti. Metrobüslerin de aynı hatlarda hizmet vereceğini kaydeden Tahiroğlu, Ankara Hürriyet muhabirinin ‘özel metrobüs yolu’nun akıbetini sorması üzerine, “Metrobüs ulaşım sistemi değiştiği için ayrılmış sarı şeritli özel yol da otomatik olarak kalkmış olacak” cevabını verdi.

VATANDAŞLAR BENİMSEMEDİ

Metrobüs sistemi uzun mesafelerde süreyi kısaltmak amacıyla, özel metrobüs yolunda “taşımalı sistem” pilot uygulamasına Gölbaşı-AŞTİ arasında 10 Aralık 2012’de başlamıştı. Gölbaşı halkının, mahallelerden ringlerle metrobüse taşınarak metrobüs expres servisiyle özel şeritli yoldan AŞTİ’ye ulaştırılması ve Ankaray ile kısa sürede kent merkezine varması hedeflenen sistem vatandaşlar tarafından kabul görmedi. Vatandaşlar, metrobüs uygulamasıyla Gölbaşı’ndan merkeze ulaşmalarının daha da uzadığı gerekçesiyle tepki göstererek eylem yapmıştı.

Hürriyet Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim