Hünerli eller lezzet yarışında
Gölbaşı Belediyesi'nin desteği ile kurulan Hünerli Eller Yöresel Ürün Pazarı, Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezinde ziyaretçilerine her perşembe günü ziyafet çekiyor. 3 ay önce faaliyete geçen pazarda Kırgız mantısı ile Kayseri mantısının yarışına şahit olurken, etli pilav da sevenlerin dikkatinden kaçmıyor.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın desteği ile açılan pazarda; ev hanımlarının evlerinde hazırladıkları yöresel yiyecekler her Perşembe günü saat 09.00-20.00 saatleri arasında satışa sunuluyor. Yöresel ürün pazarına Gölbaşılılar büyük ilgi gösteriyor.
ÜRÜNLER YOK SATIYOR
Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi'nin üst katındaki hünerli eller yöresel ürün pazarında, bayanların el emeği göz nuru ürünleri yok satıyor. Her hafta pazara gelen Ankaralılar ve Gölbaşılı vatandaşlar pazardaki köy ürünleri yiyecekleri, el emeği ürünleri taze taze almanın fırsatını buldukları için memnun.
Kurulan tezgâhlarda bahçelerde tarlalarda yetiştirilen doğal sebze ve meyvelerin yanı sıra şarküteri ürünleri, baharatlar, tatlılar, kuru meyveler, süt, yoğurt, yufka, bazlama, tarhana ayrıca hünerli ellerde üretilen iğne oyaları, danteller, takılar da satılıyor.
KADINLARDAN ÜRETİME KATKI
Gölbaşı Belediyesi, köyde yaşayan vatandaşların ya da şehir içerisinde üretime katkı sağlayan insanların bahçelerinde ve tarlalarında yetiştirdiği, civardaki dağlardan, dere kenarlarından topladığı ot, sebze ve meyveleri ya da el emeği göz nuru katarak ürettiği herhangi bir eşyayı sattığı bu pazarı kadınların hizmetine sunmaktan memnun. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bu işi yaparken sadece Gölbaşı'nda yetiştirilen ürünleri değil çevre ilçelerden ve illerden gelen ürünlerinde satılıp tanıtılmasına imkân sağladığını söylüyor.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuyla ilgili daha sonra şunları söyledi:
Gölbaşı Belediyesi bu pazar sayesinde yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor. Üretici emeğinin karşılığını alırken; el emeği yöresel el sanatları tüketiciye ulaşma fırsatı buluyor. Bu arada yıllar içerisinde kaybolmaya yüz tutmuş el emeğine dayalı zanaatkârlığın yaşatılmasına da bu pazar büyük katkı sağlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim