• BIST 9321.64
  • Altın 4189.26
  • Dolar 38.2016
  • Euro 44.0244
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 23 °C

HER SEFERİNDE HARİKALAR YARATIYOR !

02.10.2013 15:56
HER SEFERİNDE HARİKALAR YARATIYOR !
"Yeteneklerin Rengi" projesi tanıtımında konuşan Kaymakam Cinbir, sosyal yardım konusunda amaçlarının neler olduğundan bahsetti.

 

Okul müdürlerine, velilere verilmek üzere, Sosyal Yardım Genel Müdürlüğünce hazırlanan “kişisel bilgilere” ulaşım sağlanan belgenin ne amaçlı kullanılacağını Kaymakam Cinbir şöyle anlattı;

"Bu vesile ile sosyal yardımlar dahil, bütün kayıtlara ulaşabiliyoruz. Öğrencilerimizin kredi yurtlarından aldığı burs ve krediler dahil, kayıtlı bütün gelirlerine ve mal varlığına rahatça ulaşım sağlayabiliyoruz. Bunun içinde vatandaş “ben bu yardımı talep ediyorum, yardıma muhtaç olup olmadığımı, kişisel bilgilerime ulaşılmasına izin veriyorum” diyor. Böylelikle TC numarası ile sisteme girdiğimizde görebiliyoruz. Bu sistemle birlikte zamandan kazanmış oluyoruz. Bu işi önemsiyoruz. İhtiyacı olmayıp da, yardım alan olursa bu sistemden rahatlıkla öğrenebiliyoruz" dedi.

ELİNDEN TUTMADIĞIMIZ ÇOCUK KALMAYACAK !

Burada en önemli olan şe “elinden tutmadığımız çocuk kalmayacak”. Ailesinin durumuna bakarak, yaşadığı evin durumuna bakarak, hedeflerinden vazgeçen ya da hayallerini sınırlayan bir çocuk kalmayacak ilçemizde. Çocukların hayal dünyalarını genişletmemiz lazım. Ulaşabilecekleri hedefleri, sınırları olmamalı. Hedeflerine sınır koymamalıyız.

ISKALADIĞIMIZ BİR ÇOCUK OLMAMALI

Ailelerin okutmaması durumunda çocukların endişeli hallerinden kurtarabilirsek, o zaman renkler ortaya çıkacaktır, keşfedilmemiş yetenek kalmaz. Bunun için okulumuzda ki başarılı öğrencilere bakıp kendimizi yeterli görmeyelim. Her seferinde sınıfları, öğrencileri gözden geçirelim. “Iskaladığımız hiçbir çocuk olamamalı”. Yoksa geçmişimize saygısızlık yapmış oluruz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim