23 Nisan Coşkusu
İlçemizde her yıl olduğu gibi, bu yıl da şehir stadında kutlamalar yapıldı. Uzun süren emeğin sonucu olarak hazırlanan gösteriler, büyük bir beğeniyle izlendi. Geçmiş yıllara göre hava şartlarının olumlu seyretmesi herkesi sevindirdi. Ancak yurt genelinde bazı bölgelerde yaşanan olumsuz hava şartları minikleri etkiledi.
Bir düzen içerisinde 7-14 yaş arasındaki çocuklarımızın öğretmenleri eşliğinde yaptıkları Tören Geçişi tribünlerdeki büyüklerine gurur verdi doğrusu.
Koltuklar kısa süre olsa da Küçüklere bırakıldı
İlçemizde bazı birimlerin başına kısa süre de olsa çocuk temsilciler geçtiler.
Bilmem dikkat ettiniz mi? Çocuklarımız da tıpkı bizim gibi. Yani Armut dibine düşer derler ya. Koltuğa geçer geçmez birden değişiyorlar. Hemen telefona sarılıp sağa-sola ufaktan emirler yağdırmaya başlıyorlar. Ne yapsın biz büyüklerinden ne görüyorlarsa onu yapıyorlar
Star yazarı Cemil Koçak, ezber bozacak bir yazı kaleme aldı
Cemil Koçak, Sabancı Üniversitesi hocalarından: Erken cumhuriyet dönemi siyasi tarihi, önde gelen uzmanlık alanı... Yazısından kısa bir alıntı alıyorum;
Mehmet Ö. Alkan, 23 Nisan'ın Gayri Resmî Tarihi adlı makalesinde; 23 Nisan'ın ilk kez 1921 yılında millî bayram olarak kutlandığını, ardından bugünkü Çocuk Esirgeme Kurumu'nun aynı günü çocuk günü ilan etmesiyle örtüşmenin başladığını ve 1927'de aynı kurumca çocuk bayramına dönüştüğünü açıklıyor. Ancak sadece bir sonraki yıl yetim ve öksüz yavruların bayramı olarak kutlanmıştır. 23 Nisan, 1935 yılına kadar bir yandan millî hakimiyet bayramı, bir yandan da çocuk haftası olarak kutlanır; o yıl resmen ulusal egemenlik bayramı olarak benimsenir. Bu iki ismin fiilen birleşmesi ise ortaokul ve liselerdeki kutlamalar dolayısıyla olacaktır. Fakat Atatürk'ün bayramı çocuklara armağan ettiği tamamen bir efsanedir. Armağan öyküsü ilk kez 1957 yılında duyulmaya başlamış olup, 27 Mayıs sonrasında yaygınlaşmıştır. 23 Nisan'ın resmi olarak ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak kabul edilmesini ise 12 Eylül yönetimine borçluyuz! Bu arada; 23 Temmuz da 1935 yılına kadar hürriyet bayramı olarak kutlanmaya devam edildi desem, acaba bana inanır mısınız?
Kaynak: http://www.stargazete.com/guncel/yazar/cemil-kocak/23-nisan-1876-nin-devamidir-haber-346438.htm
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim