• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 27 °C

Mogan Gölü'nün Kaderine Terk Edilişi: Sorumsuzluk ve İhmalkarlığın Bedeli

19.07.2024 11:50
Mogan Gölü'nün Kaderine Terk Edilişi: Sorumsuzluk ve İhmalkarlığın Bedeli
Son yıllarda Gölbaşı'nın en önemli doğal zenginliklerinden biri olan Mogan Gölü, ne yazık ki yeniden can çekişmeye başladı.

*Mogan Gölü'nün Kaderine Terk Edilişi: Sorumsuzluk ve İhmalkarlığın Bedeli*

Son yıllarda Gölbaşı'nın en önemli doğal zenginliklerinden biri olan Mogan Gölü, ne yazık ki yeniden can çekişmeye başladı. Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü büyük bir projeyle dip çamuru temizlenen göl, son 4-5 aydır içler acısı bir halde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gölbaşı Belediyesi'ne gölün temizlenmesi için verilen gemi, bir protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Ancak, beş yıldır Mogan Gölü'nü düzenli aralıklarla temizleyen Gölbaşı Belediyesi'nin yerini şimdi belirsizlik aldı.

Yeni seçilen belediye başkanının bu gemiyi Büyükşehir Belediyesi'ne protokolle devretmesi, gölün temizlenmesine yönelik umutları suya düşürdü. Şu anda geminin nerede olduğu, ne durumda olduğu ve nerede çalıştığı bilinmemektedir. Oysa ki yıllardır gölün kurtarılması için siyasiler, sivil toplum örgütleri ve devletin en üst düzey birimleri seferber olmuşken, bugün gelinen noktada Mogan Gölü kaderine terk edilmiş durumda.

Gölbaşı'nın can damarı olan Mogan Gölü, ne yazık ki sivrisinek ve böceklerin kol gezdiği bir mekan haline gelmiş durumda. Gölün bu halini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor ve sorunun bir an önce çözülmesini bekliyorlar. Ancak yönetim, işçi alımı, borç gibi gündemlerle meşgul olup, vatandaşın akın akın uğrak yeri olan Mogan Gölü'ne ve çevresine hiçbir müdahalede bulunmamaktadır.

Elimizdeki temizlik gemisini neden ve niçin verdikleri de, protokolün içeriği de bilinmemektedir. Bu belirsizlik ve ihmal, Gölbaşı'nın en değerli doğal güzelliğinin yok olmasına neden olmaktadır. Siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin ve devletin en üst düzey birimlerinin yıllardır verdiği mücadele, bu tür sorumsuzluklarla boşa çıkarılmamalıdır. Mogan Gölü, yeniden eski temiz ve sağlıklı günlerine kavuşmalı, vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği bir yer haline gelmelidir.

Yetkilileri, bu sorumsuzluktan ve ihmalkarlıktan vazgeçmeye, Mogan Gölü'nü yeniden kurtarmak için acil adımlar atmaya davet ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim