• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • Ankara : 3 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 13 °C

Gölbaşı Belediyesi’nde İşçi Kıyımı: Meclis Üyeleri Sessiz mi Kalacak?

28.09.2024 11:40
Gölbaşı Belediyesi’nde İşçi Kıyımı: Meclis Üyeleri Sessiz mi Kalacak?
Gölbaşı Belediyesi'nde son dönemde yaşanan işten çıkarmalar ve işçi kıyımları, ilçede büyük bir infiale yol açarken, belediye meclis üyelerinin bu duruma karşı nasıl bir tavır alacakları merak konusu oldu.

Gölbaşı Belediyesi'nde son dönemde yaşanan işten çıkarmalar ve işçi kıyımları, ilçede büyük bir infiale yol açarken, belediye meclis üyelerinin bu duruma karşı nasıl bir tavır alacakları merak konusu oldu. Vatandaşlardan ve mağdur işçilerden gelen tepkilere rağmen, CHP'li belediyenin çoğunlukta olduğu meclis üyeleri henüz net bir adım atmış değil. Siyasi arenada ve kamuoyunda yükselen tepkiler, meclis üyelerinin bu sessizliği karşısında daha da artıyor.

Son bir ayda onlarca işçinin işine son verilmiş, yıl sonuna kadar ise 300'e yakın işçinin daha işten çıkarılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Belediye, ekonomik zorlukları gerekçe göstererek tasarruf tedbirlerine başvururken, mağdur işçiler ise geçim sıkıntısı çektiklerini ve bu işçi kıyımının siyasi bir karar olduğunu dile getirmektedir. İşten çıkarılan işçilerin, Gölbaşı Belediyesi'ne ve özellikle CHP'li meclis üyelerine yönelik tepkileri artarken, muhalefet partisi meclis üyelerinin de sessizliği dikkat çekmektedir.

Vatandaşlar ve işçiler, meclis üyelerinden bir tepki ya da destek beklerken, bazı meclis üyelerinin kendilerine başvuran mağdurlara “Biz de muhatap alınmıyoruz” şeklinde yanıtlar verdiği iddiaları ortada dolaşıyor. Bu durum, zaten zor durumda olan işçileri daha da hayal kırıklığına uğratmış durumda. Meclis üyelerinin, sıcak odalarında sessiz bir şekilde beş yıl geçireceği yönündeki algı ise halk arasında yaygınlaşmakta.

Özellikle CHP’li meclis üyelerinin, bu haksızlık ve zulme karşı ne gibi bir adım atacakları kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Belediyede çoğunluğa sahip olan CHP, muhalefet partisinin desteğine ihtiyaç duymadan tüm kararları rahatlıkla alabilmekte. Ancak bu durum, muhalefet partisinin meclis üyelerinin bile mağdurların yanında olmasını engellememelidir. Halk, siyasilerden beklentilerini açıkça dile getirirken, işçi kıyımına göz yumanların ve zulme ortak olanların, ilk seçimde halk tarafından unutulmayacağını ifade ediyor.

Bu süreçte sessiz kalan siyasilerin, ilerleyen dönemlerde sokağa çıkamayacaklarını unutmamaları gerektiğini belirten vatandaşlar, Gölbaşı'ndaki bu adaletsizliğin son bulmasını bekliyor. Belediyede yaşanan bu işçi kıyımına karşı meclis üyelerinin nasıl bir duruş sergileyeceği, kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri haline geldi.

Gölbaşı’ndaki bu süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim