• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • Ankara : 3 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 13 °C

YAKUP ODABAŞI

02.10.2024 12:08
YAKUP ODABAŞI
İşten Çıkarılan Geçici İşçilerin 78’i Geri Alındı

İşten Çıkarılan Geçici İşçilerin 78’i Geri Alındı 
ve buna rağmen, daha önce söyledim: Ocak itibariyle, seçim gününe kadar personel alınıyor. Nasıl ödeyeceğiz? Onları da biliyorsunuz, geçici almışlar. Mayıs-Haziran döneminde günü dolanlar işten çıkarıldı ve bu durum belediyenin bütçesine katkı sağladı. İşlerde aksama olmaması için ne yaptık? Biz de bu geçici işçilerin içerisinden, bakın, siyaset yapmış olsaydık yeni insanlar alırdık. Ancak, bu geçici işçilerin arasından 78 kişiyi geri çağırdık. Bunların 58’i temizlik hizmetlerinde çalışıyor. Şu anda temizlik hizmetlerimiz, önceki döneme göre daha az personelle ama daha temiz bir hizmet sunmak için mücadele ediyor. 20 kişi ise park ve bahçelerde, fen işlerinde alındı. Ancak aldığımız kişi sayısı çok az. Neden az? Daha fazla alırsak bütçe zaten şişmiş durumda. Bizim de faizle devam etmemiz ya da başka bir yerden para bulmamız gerekiyor. Nasıl bulacağız? Bedava para bulan varsa biz talibiz. Art Niyetli Olsaydık Geri İşe Almazdık! Dolayısıyla şunu demeye çalışıyorum: Biz art niyetli olsaydık geçici işten çıkarılanları geri almaz, dışarıdan yeni adam alırdık. Özellikle ihtiyaç sahibi ve çalışkan olanları titizlikle seçerek işe aldık. Bize de iş için başvuranlar var; gerek partili gerek parti dışından iş talebi olan var. Kendime şoför almayayım mı arkadaşlar, koruma almayayım mı? Yani aldığımız 3-5 kişi, hepsi bu. Burada haksızlık yapma ya da siyaset yapma gibi bir niyetimiz asla yok.
İŞE GELMEYENLER VAR
Dolayısıyla, bugün gündemde olan arkadaşlardan bir kısmının hâlâ işe gelmediğini tespit ettik. Gelmeyenleri işten çıkarıyoruz, isterse babamızın oğlu olsun. “Çalışacaksa çalışsın” diyoruz, eğer işine faydalı olacaksa.
YA AMCASI ARIYOR YA DA DAYISI
Mobbing uygulanıyor diye bir iddia var. Şimdi size soruyorum: Hanımefendi ya da beyefendi, işçi olarak X Müdürlüğü’nde çalışıyor, varsayalım park ve bahçelerde. Şoförlük yapıyor ya da düz işçi. Fen İşleri’ne gönderildiğinde, bize mobbing uygulandığını söylüyor ve gitmek istemiyor. Neden? Orada rahatının yerinde olduğunu söylüyor. Ya amcası arıyor, ya dayısı arıyor, bir şekilde birini buluyor.Arkadaşlar, siz işçisiniz. İşçi olmak ne demek? Sahada olmak demek. Ben işçi arkadaşlarıma da saygı duyuyorum, yanlış anlamayın, onları küçümsemiyorum. Memuru o şekilde çalıştırma şansınız yok yasal olarak. Ama işçi arkadaşlarımızın birçoğu fedakârca çalışırken, sıcakta araçların içinde mücadele ederken, bir kısmı da “Biz burada masa başında oturalım, iş yapmayalım, bir de bilgisayarda oyun oynayalım” diyor. Hangi vicdan buna razı olur? Ya arkadaş gidip orada çalışacak ya da evinde istediği kadar oyun oynayabilir.
KİMSEYE ÖZEL KASTIMIZ YOK
BİRİLERİNİN ÇOCUKLARINI BESLEMEK ZORUNDA DEGİLİZ
Hiç kimseye özel bir kastımız yoktur ama siyaseten gelip keyif yapayım diyen birilerinin çocuklarını da ben burada beslemek zorunda değilim. Bu kadar basit.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim