• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • Ankara : 3 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 13 °C

Gölbaşı Belediyesi'nde İşçi Kıyımı: Yüzlerce Emekçi Mağdur

28.09.2024 10:54
Gölbaşı Belediyesi'nde İşçi Kıyımı: Yüzlerce Emekçi Mağdur
Son bir ayda Gölbaşı Belediyesi'nde onlarca işçinin işten çıkarıldığı ve yıl sonuna kadar yaklaşık 300 işçinin daha işten çıkarılacağı söylentileri, kamuoyunda büyük bir tepki yaratmaya başladı.

Son bir ayda Gölbaşı Belediyesi'nde onlarca işçinin işten çıkarıldığı ve yıl sonuna kadar yaklaşık 300 işçinin daha işten çıkarılacağı söylentileri, kamuoyunda büyük bir tepki yaratmaya başladı. CHP'li belediyenin göreve geldiği günden bu yana, ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek tasarruf tedbirlerine başvurması ve işçi çıkarmaları devam ediyor.

Belediye, ilk olarak seçim vaadiyle işe alınanları sokak temizliğine yönlendirmiş ve ot yolma gibi işlerde çalıştırmıştı. Ancak, bu süreçte sözleşmesi dolan işçiler birer birer işten çıkarıldı. Şimdi ise 3-4 yıldan daha uzun süredir çalışan emekçilerin iş akitlerinin feshedileceği konuşuluyor. Son günlerde bazı işçilere tebligatlar gönderilmeye başlandı ve sözlü uyarılar yapıldı. Bu durum, işçiler arasında büyük bir mağduriyete yol açtı.

Gazetemize telefonla ulaşan ve mağduriyetlerini dile getiren işçiler, önümüzdeki kış aylarında taksit ödemelerini ve kira masraflarını karşılayamayacaklarını ifade etti. Yıllardır belediyede çalışan bu işçiler, siyaset yapmadıklarını ve seçim döneminde işe alınmadıklarını belirttiler. Sözleşmeli olarak çalıştıklarını vurgulayan emekçiler, geçim sıkıntısı yaşarken bir de işten çıkarılmanın psikolojilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

işçi mahkemelerine başvuracaklarını ve haklarını arayacaklarını belirten bazı işçiler, işten çıkarılmaların siyasi bir hamle olduğunu düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi kimliği olan kişilere dokunulmadığını ve adaletsiz bir şekilde sadece kendilerinin işten çıkarıldığını dile getirdiler. Temizlik ve park-bahçelerde alın teriyle çalışan bu emekçiler, “Bu haksız davranışları önce Allah’a, sonra Gölbaşı halkının vicdanına havale ediyoruz” şeklinde sitemde bulundu.

Mağdur edilen işçiler, haklarını yasal yollarla arayacaklarını ve bu süreçte kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim