• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 25 °C

TBMM'de Pantolon Yasağı Kalktı

13.11.2013 21:04
TBMM'de Pantolon Yasağı Kalktı
Kadın vekillerin Meclis çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi kabul edildi.

AK Parti, Mhp ve Bdp Grupları tarafından Tbmm İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi görüşmeleri Genel Kurul'da tamamlandı. Kabul edilen teklife göre, kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymesine olanak sağlanıyor.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, KayseriMilletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, KahramanmaraşMilletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Mhp Grup Başkanvekilleri İzmir Milletvekili Oktay Vural, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile Bdp Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in; Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi görüşmeleri Genel Kurul'da tamamlandı.

İçtüzük teklifinde gerekçe olarak, "Genel Kurul çalışmaları zaman zaman oldukça uzun ve yorucu olabilmektedir. Bu yorucu mesai içerisinde özellikle kadın milletvekillerinin pantolonla genel kurul çalışmalarına katılımının sağlanması yönünde talepler bulunmaktadır. Yine son dönemde içtüzükteki kıyafete ilişkin hükümler kadın hakları bağlamında eleştiri konusu yapılmaktadır. Ayrıca bazı durumlarda milletvekillerinin farklı kıyafet tercihlerinde bulunması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bilindiği üzere kadın devlet memurlarının etek giyme zorunluluğu bir mevzuat değişikliği ile geçmiş dönemde kaldırılmış ve kumaş pantolonla görevlerini yapabilmelerine imkan sağlanmıştır. Teklifle kadın milletvekillerinin de ceket ve kumaş pantolon ile görevlerini yerine getirmelerine imkan tanınmaktadır. Diğer taraftan mevcut hükümde yer alan "bayan" ibaresi, yaygın olarak kullanılan ve mevzuatımıza da uygun olan "kadın" ibaresi ile değiştirilmektedir" ifadelerine yer veriliyor.

Genel Kurul'da yapılan görüşmeler sonrasında teklif tüm partiler tarafından kabul edilirken, kabul edilen teklif ile kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymelerini olanak sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim