• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 7 °C
  • İzmir : 18 °C

Mansur Yavaş'a 'Su' tepkisi

09.09.2021 11:49
Mansur Yavaş'a 'Su' tepkisi
Gölbaşı'na bağlı Bağiçi, Tepeyurt, ve Selametli mahallelerinin ardından Günalan mahallesi de "susuzluk" tepkisi gösterdi.

Gölbaşı'n da dört mahallenin ardından bir mahallesinde daha susuzluk yaşandığı ortaya çıktı. Başkan Yavaş'ın seçimden önceki su vaatlerini hatırlatan Günalan Mahallesi sakinleri, hayvancılık yapamadıklarını, evlerine günde 1-2 saat su verildiğini, basınç sorunu nedeniyle de çamaşır ve bulaşık makinası kullanamadıklarından yakındılar.
Gölbaşı'na bağlı Bağiçi, Bezirhane, Selametli ve Mahmatlı mahallelerinin ardından Günalan mahallesi de "susuzluk" isyanına katıldı. Başkent'te Gölbaşı'na bağlı Bağiçi, Selametli ve Tepeyurt mahallelerinin ardından Günalan mahallesi de "susuzluk" isyanına katıldı. Mansur Yavaş'a tepki gösteren Günalan Mahallesi köylüleri köylerinde su olmadığı için hayvancılık yapamadıklarını belirterek, "Seçimden önce Mansur Yavaş'ın Gölbaşı-Bala arasında kalan 150-250 bin dönüm araziyi sulu tarıma geçirme sözü vardı. Hayvancılığı geçtik evlerimizde su akmıyor." diye konuştular.
Günalan Mahallesi'ne son 5 aydır günde 1-2 saat su verildiğini kaydeden mahalle sakinleri, bu sürede de suda yeterli basınç olmadığı için çamaşır ve bulaşık makinalarının çalışmadığını ifade ettiler. Günalan sakinleri. "Mansur Yavaş seçimden önce 'Musluktan içilebilir su belediyenin en önemli projesidir' dedi, ama seçildikten sonra insanları bir damla suya hasret bıraktı" diye tepkilerini ortaya koydular.

"SULU TARIM SÖZÜ NE OLDU?"

Mansur Yavaş, "Köylerde yaşayanların su ücretleri sembolik olarak 2 ya da 3 kuruşa indirilecek. Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz" sözünü hatırlatan buna rağmen suya yüzde 80 oranında zam yapılmasını istediğini, kaydeden Günalan köylüleri, "Mansur Yavaş seçimden önce, Gölbaşı-Bala arasında kalan 150-250 bin dönüm araziyi sulu tarıma geçirme sözü vermişti o söz de tutulmadı" diye konuştular. Yavaş'ın, "Musluktan içilebilir su belediyenin en önemli projesidir" dediğini ancak seçildikten sonra insanları bir damla suya hasret bıraktığını ifade eden Günalan sakinlaeri mahallelerinde yaşanan susuzluk sorununu SABAH'a anlattılar:

GÜLER AKSOY: "Çamaşırlarımız birikiyor su gelince erkekler boş şişeleri dolduruyor, biz de bulaşık makinesi çamaşır makinesi olmasına karşın elde bulaşık ve çamaşır yıkıyoruz. Çünkü suda basınç (tazyik) olmadığı için makineler çalışmıyor hatta sık sık bozuluyor. Basınç olsa bile süre yetmiyor çamaşırlar yarım kalıyor. Su hayattır elektrik olmayınca oluyor da su olmayınca olmuyor abdest almakta zorlanıyoruz. 5-6 aydır perişan olduk çiçeklerimiz kurudu. Köy yerinde insanlar, çalışır, terler, istediğimiz zaman banyo olamıyoruz. Mansur Yavaş ı hiç görmedim şebeke suyuna biran önce kavuşmak istiyorum."

GRETCHEN AKSOY (ABD'Lİ GELİN): "Dünyanın hiçbir tarafında ben böyle bir olay görmedim Afrika ülkelerini andırıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan, dünyada söz sahibi olmaya çalışan bir ülkeye yakışmıyor. Tanker gelince seviniyoruz o da her yeri toz edip gidiyor. Corona'dan dolayı eşimle güvenilir olsun maske takmak yok diye buralara geldik ama su yok. Sağlıklı yaşamak için buradayız ama su olmadığı için hijyeni sağlamakta zorlanıyoruz. Bu da coronayı tetikler. Bu olaya şaşırıyorum"

HABİB CANDEMİR: "Köy biraz eğimli olduğu için aşağıdaki evler 2-3 saat su kullanıyorsa yukarıdaki evlerin 1 saat bile çeşmeleri akmıyor. Su gelince herkes bu saatlerde işini görmeye çalışıyor. Bir an evvel şebeke suyuna kavuşmak istiyoruz. Kuyu vurdurmak çözüm değil zamanla su iyice biter ve maliyeti de 25-30 bin TL'yi geçiyor. Buna da imkânımız yok" dedi.

Kaynak : SABAH GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim