GÖLBAŞI TOKİ KÜLTÜR MERKEZİ İSTİYOR
Türkiye'nin en büyük TOKİ projesi olarak 2009'da tamamlanan Gölbaşı TOKİ konutları sakinleri, gerek sosyal donatı alanları eksikliğinden gerekse bazı altyapı sorunlarından şikayetçi. 25 bin Ankaralının yaşadığı bölgede özellikle kadın ve gençlere hitap eden yaşam merkezinin olmayışı ve eksik bırakılan altyapı çalışmaları nedeniyle mahalle aralarında insan sağlığını tehdit eden manzaralar yaşanıyor. Vatandaşlar TOKİ yönetiminin plan düzeltmeleri yaparak kendilerine yardımcı olmasını istiyor.
Gölbaşı TOKİ konutlarında 5 bin 400 konutta 25 bini aşkın insan yaşıyor. Binlerce insanın yaşadığı yerleşkede toplantı yapılabilecek, cenaze düğün işlerinde kullanılabilecek, kadınların sosyal ve kültürel faaliyetler gösterebileceği bir kültür merkezi bulunmuyor. Patlayan borulardan sızan lağım suları ise 3 aydır cadde ve sokaklarda akıyor, 4 evi de pis su bastığı ifade ediliyor. Gölbaşı TOKİ Konutları Yönetim Kurulunun sorunların çözümü için çalmadık kapı bırakmadığı, ama bir sonuç alamadığı öğrenildi.
YÖNETİM DEVREDİLİRKEN PLANDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Gölbaşı TOKİ Konutları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Çaydaşı, daha önce TOKİ tarafından kültür merkezi yapılmak üzere ayrılan yerin yönetim devredilirken alelacele plan değiştirilerek ‘park alanı' olarak tescil edildiğini söyledi. Yerleşkede büyük bir insan potansiyelinin yaşadığına dikkat çeken Çaydaşı, çok amaçlı bir kültür merkezinin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Sorunun çözümü için defalarca TOKİ Başkanı Ahmet Karabel'den randevu isteyen yönetim kuruluna randevu bile verilmediğini dile getiren Çaydaşı, “Cenaze, düğün işleri için, toplantı için, konferans, kültür sanat etkinlikleri için kullanabileceğimiz bir yere çok ihtiyacımız var. Biz kendi toplantılarımızı gidip okulda yapmak zorunda kalıyoruz. Bu kültür merkezinin yeri verilirse Büyükşehir Belediyesi veya Gölbaşı Belediyesi aracılığıyla bu merkez inşa edilebilir. Yönetim devrinden önce planları değiştiren TOKİ'yi mahkemeye verdik, ama dava henüz sonuçlanmadı.” ifadelerini kullandı.
"LAĞIM SULARI SOKAKLARA AKIYOR"
Yerleşkenin en önemli sorunlarından biri de 3 aydan beri kırılan, çatlayan borular nedeniyle caddelere akan lağım suları olduğu dile getiriliyor. Küçük ve sağlam olmayan boruların kullanılması nedeniyle borular toprak çökmesi nedeniyle patladığı anlatılıyor. Konut sakinleri, zaman zaman dışarı sızan lağım sularının cadde ve sokaklara akmasından şikayetçi.
ASKİ'nin durumdan haberdar olduğunu belirten Fahrettin Çaydaşı, “Ancak ne hikmetse bir türlü soruna el atılmadı. Bu sular defalarca aktı bugüne kadar. 3 aydır bu rezaleti çekiyoruz. Daha önce birkaç evi lağım suyu bastı. Hatta kapıcı dairesini bastı, kapıcının tüm eşyası mahvoldu, o da işi bırakıp taşınıp gitti. Bu pis kokular ve görüntüler yakışmıyor buraya.” dedi.
TOKİ yerleşkesinin bir diğer sorununun da TEİAŞ'a ait araziden geçen yol olduğu belirtiliyor. Şirketin bu yolun kendi malı olduğu gerekçesiyle buradan geçecek yola izin vermediği iddia ediliyor. Şirketin bir başka yamacı adres gösterdiği, ancak burada da 'kamulaştırma' sorununun ortaya çıktığı ifade ediliyor. Yeni kurulan pazar yeriyle de bağlantıyı sağlayabilecek bu yolun, TEİAŞ'ın inadı yüzünden açılmadığı ileri sürülüyor.
Kaynak: CHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim