• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 21 °C

Genelkurmay'dan açıklama: Bir F-16'mız düştü

13.05.2013 17:48
Genelkurmaydan açıklama: Bir F-16mız düştü
TSK'ya ait bir F-16 uçağı Suriye sınırına yakın bir noktada düştü.

Bir F-16 savaş uçağı Osmaniye'de düştü. Genelkurmay olayla ilgili şu açıklamayı yaptı, "5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon / AMASYA) ait bir adet F-16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14:15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını müteakip irtibat kesilmiştir. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir."

Olayın ardından Amanos dağlarında F-16 savaş uçağının kaybolduğu bilgisi üzerine Osmaniye, Gaziantep'in Nurdağı ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçeleri ve Adana'da alarm verildi. Jandarma, sivil savunma, itfaiye ve ulusal medikal arama kurtarma ekipleri çeşitli güzergahlardan Amanoslar'a sevk edildi. Pilotun "Atlıyorum" mesajı verdiği anda F-16 savaş uçağının Gaziantep'in Nurdağı İlçesi semalarında olduğu, aramaların Osmaniye, Kilis, İskenderun hattı üzerinde başlatıldığı belirtildi. Bir askeri kaynak ise uçağın İskenderun'un doğusunda Amanosların eteğindeki radar üssü yakınlarında düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.


KÖYLÜLER: BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ DUYDUK 
Yarpuz Yaylası yakınındaki köylerde oturanlar, büyük bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Bu ifadelerin de ardından uçağın düştüğünde infilak ettiği üzerinde duruluyor. 

GAZİANTEP'TE 2 NOKTADA ARAMA BAŞLATILDI 
Genelkurmay Başkanlığı'nın Amanos'larda F-16 uçağı ile irtibatının kesildiğini duyurmasının ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye İlçeleri'nde de arama başlatıldı. Birliklerinden çıkan askeri timlerin İslahiye'nin Huzurlu Yaylası ile Nurdağı'nın Osmaniye sınırında bulunan Cebel Yaylası'nda arama çalışması başlattığı bildirildi. İki ayrı noktada birliklerin başlattığı arama çalışmalarının yoğun sis tabakası nedeniyle güçlükle yürütüldüğü de kaydedildi. 


YENİ ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE UÇUYORDU

Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre düşen uçak geçen yıldan beri uygulanan yeni angajman kuralları çerçevesinde sınır bölgesine paralel keşif uçuşu gerçekleştiriyordu. Görevde iki F-16 vardı. Düşen uçağın pilotunun ‘atlıyorum’ mesajını ilk olarak birlikte uçtuğu F-16’nın pilotu aldı ve anakarargaha bildirdi. İkinci F-16 arama kurtarma birimlerine uçağın düştüğü ve pilotun bulunma ihtimali olan koordinatları vererek üssüne döndü. Uçakların Suriye hava sahasına geçmediği, Türk hava sahasında görev yaptıkları, pilotun da Türkiye topraklarında bir bölgeye acil atlayış yaptığı ifade edildi. Genelkurmay'ın pilota ulaşıldığında açıklama yapacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim